Gegratineerde Italiaanse venkel is een typisch Italiaans bijgerecht uit noord Italië en is bij voorkeur geschikt bij een hoofdgerecht op basis van vis of vlees. De gegratineerde Italiaanse venkel is ook lekker om op kamer temperatuur als tussendoor snack te eten.
Kalfsoesters met Marsala is een heerlijk hoofdgerecht om je gasten mee te verrassen. Marsala wijn is te vinden bij de betere slijter, en heeft een uitgesproken smaak! Dit gerecht is een klassieker in de regio van Rome en omstreken.
Deze pasta met citroen is een aanrader als “antipasto” maar ook als lunch gerecht. Veel van onze klanten bestempelen de pasta met citroen inmiddels als hun favoriete recept. Jij ook?
Deze Romeinse aardappelpuree met gesmolten mozzarella, melk, knoflook en olijfolie is een recept van oma Lorenzetti uit Rome. En is inmiddels een favoriet in onze hele familie. Aardappelpuree hoeft niet saai te zijn en zeker niet als het recept uit Rome komt 😉
Tiramisù met aardbeien en limoncello is een heerlijk fris zomers alternatief voor de traditionele Tiramisù met koffie en cacao. Probeer het eens, het zal je verrassen. Wij maken het in de zomer vaak in onze Italiaanse Kookworkshops 😉
Deze overheerlijke witte ragù saus is een verrassende variatie op de welbekende Bolognese saus. De witte ragù bestaat voornamelijk uit biologisch kippenvlees, kruiden en witte wijn.
Deze zelfgemaakte granola is niet alleen fantastisch wat smaak betreft, het is ook nog eens zeer gezond. De granola is te gebruiken voor bijna alle nagerechten en ontbijt sessies.
Zelfgemaakte verse pasta maken is in Italië is bijna een must als je vrienden over de vloer krijgt. Het is eenvoudig, snel, vers en bovendien snel gemaakt. Ook is het goedkoper dan de zogenaamde "zelfgemaakte verse pasta" die je in de winkel koopt!