De Italiaanse Kok was dit jaar aanwezig bij het Italië Evenement - Sapori d’Inverno in de EXPO te Houten op 14 en 15 november 2015. Het Italië Evenement rond Kasteel de Haar kennen we inmiddels al twaalf jaar als de ultieme start van het … [Lees meer...]
Catering Italiaanse Kok voor de expositie van Wilma Hoebee en Martin Dielemans
Ten behoeve van de expositie "Waar vorm en kleur elkaar ontmoeten" hebben Remco & Ylenia Borsato namens de Italiaanse Kok de catering verzorgt op 19 & 20 september 2015 in de Witte Kerk te Heiloo. We hebben ter gelegenheid van deze expositie … [Lees meer...]
Rapunzel’s romige hazelnoot / pastinaak soep
Rapunzel's romige hazelnoot / pastinaak soep is niet alleen smaakvol, maar ook gezond en uitermate geschikt als voorafje bij een winters gerecht. Aan het begin van de grappige Disney film Rapunzel verrast moeder Rapunzel met Pastinaak, zodat ze … [Lees meer...]
Mascarpone creme met bosvruchten en zelfgemaakte granola
Recent komt dit toetje bij iedereen STIPT op nummer 1 als men deze overheerlijke mascarpone crème met bosvruchten en zelfgemaakte granola eenmaal heeft geproefd! Recept van Mascarpone creme met bosvruchten en zelfgemaakte granola in PDF? Klik … [Lees meer...]
Witte ragù saus
Deze overheerlijke witte ragù saus is een verrassende variatie op de welbekende Bolognese saus. De witte ragù bestaat voornamelijk uit biologisch kippenvlees, kruiden en witte wijn. Bekijk ook onderstaande video die als inspiratie diende voor dit … [Lees meer...]
Zelfgemaakte verse pasta
Zelfgemaakte verse pasta maken is in Italië is bijna een must als je vrienden over de vloer krijgt. Het is eenvoudig, snel, vers en bovendien snel gemaakt. Ook is het goedkoper dan de zogenaamde "zelfgemaakte verse pasta" die je in de winkel koopt! … [Lees meer...]
Zelfgemaakte granola
Deze zelfgemaakte granola is niet alleen fantastisch wat smaak betreft, het is ook nog eens zeer gezond. De granola is te gebruiken voor bijna alle nagerechten en ontbijt sessies. … [Lees meer...]
Gegratineerde Italiaanse venkel
Gegratineerde Italiaanse venkel is een typisch Italiaans bijgerecht uit noord Italië en is bij voorkeur geschikt bij een hoofdgerecht op basis van vis of vlees. De gegratineerde Italiaanse venkel is ook lekker om op kamer temperatuur als tussendoor … [Lees meer...]
Kalfsoesters met Marsala
Kalfsoesters met Marsala is een heerlijk hoofdgerecht om je gasten mee te verrassen. Marsala wijn is te vinden bij de betere slijter, en heeft een uitgesproken smaak! Dit gerecht is een klassieker in de regio van Rome en omstreken. … [Lees meer...]
Tiramisù met aardbeien en limoncello
Tiramisù met aardbeien en limoncello is een heerlijk fris zomers alternatief voor de traditionele Tiramisù met koffie en cacao. Probeer het eens, het zal je verrassen. Wij maken het in de zomer vaak in onze Italiaanse Kookworkshops ;-) … [Lees meer...]