In de Italiaanse keuken zijn de beste recepten vaak de eenvoudigste, en daar is deze pasta met citroen geen uitzondering op!
In Italië hoeft het allemaal niet zo ingewikkeld in de keuken. Goede ingrediënten zijn veel belangrijker dan ingewikkelde formules en procedures. Een uitstekend gerecht bestaat vaak maar uit een paar ingrediënten, die je door de eenvoud van het recept des te beter kunt waarderen. Deze pasta met citroen is erg eenvoudig, erg snel klaar, en erg lekker. En in tegenstelling tot de klassiekers Bolognese en Carbonara is dit gerecht in Nederland niet erg bekend. Dus uitstekend geschikt om iemand mee te verrassen!
Zoals alle pastagerechten is dit een voorgerecht, maar als je er een lekkere salade bij geeft kan het ook prima als hoofdgerecht doorgaan.
Gebruik voor dit recept biologische citroenen (MUST!). Dat is belangrijk omdat je de schil gebruikt, bij niet-biologisch geteelde citroenen zit daar allerlei bestrijdingsmiddel op.
Pasta met citroen
Porties | 4 |
Bereidingstijd | 15 minuten |
Kooktijd | 10 minuten |
Totale tijd | 25 minuten |
Maaltijdtype | Vooraf |
Aanbevolen | Warm serveren |
Ingrediënten
- 100g Boter
- 400g Pasta (bij voorbaat het merk Garofalo)
- 100ml Kookroom
- 100g Parmezaan
- 2 Schil Citroenen (schil en sap van biologische citroenen)
- 1 mespunt Peper
- 1 mespunt Nootmuskaat
- 1 eetlepel Peterselie (fijngehakt)
Instructies
Stap 1 | Laat de boter smelten met de schil van de citroen en laat het vervolgens 10 minuten rusten. | |
Stap 2 | Kook de pasta met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet vervolgens de gesmolten boter op een laag vuur en voeg beetje bij beetje de parmezaan terwijl je de boter met een lepel roert. | |
Stap 3 | Op moment dat de pasta bijna klaar is voeg nog de sap van de citroen, de room, peper en nootmuskaat aan de boter-kaas saus nog. | |
Stap 4 | De pasta afgieten en garneren met de saus. | |
Stap 5 | Als final touch de peterselie over de pasta strooien. | |
Stap 6 | Snel opdienen! |
Notitie
Vooral in de zomer is de pasta met citroen een verfrissend voorgerecht voor een gerecht met vis.
Klik hier om het recept in PDF te downloaden!