Gegratineerde Italiaanse venkel
Porties | 4 |
Bereidingstijd | 45 minuten |
Kooktijd | 20 minuten |
Totale tijd | 1 uren, 5 minuten |
Maaltijdtype | Hoofdmaaltijd |
Aanbevolen | Warm serveren |
Regio/Streek | Italiaans |
Gegratineerde Italiaanse venkel is een typisch Italiaans bijgerecht uit noord Italië en is bij voorkeur geschikt bij een hoofdgerecht op basis van vis of vlees. De gegratineerde Italiaanse venkel is ook lekker om op kamer temperatuur als tussendoor snack te eten.
Ingrediënten
- 2 Venkels
- 4 handjesvol Grof broodkruim
- 4 eetlepels Parmezaanse kaas
- 4 klontjes Roomboter
- bv. 1Zout & Peper (naar smaak)
- 1 eetlepel Verse tijm
Instructies
Stap 1 | Snijd de venkel in 4 stukken. Blancheer de partjes voor 4 minuten in gezout kokend water. | |
Stap 2 | Laat afkoelen. | |
Stap 3 | Leg de partjes venkel in een met boter ingevette braadslee. | |
Stap 4 | Strooi grof gemalen broodkruim, Parmezaanse kaas en zout & peper naar smaak toe op de partjes. | |
Stap 5 | Leg voorzicht op ieder partje venkel nog een klein plakje boter en wat verse tijm. | |
Stap 6 | Zet de braadslee in een voorverwarmde oven (180 graden) voor 20 minuten. |
Notitie
Heet serveren!
Klik hier voor het recept van de Italiaanse gegratineerde venkel in PDF!