Kalfsoesters met Marsala
Porties | 4 |
Bereidingstijd | 15 minuten |
Kooktijd | 25 minuten |
Totale tijd | 40 minuten |
Maaltijdtype | Hoofdmaaltijd |
Aanbevolen | Fijnproeven, Warm serveren |
Regio/Streek | Italiaans |
Kalfsoesters met Marsala is een heerlijk hoofdgerecht om je gasten mee te verrassen. Marsala wijn is te vinden bij de betere slijter, en heeft een uitgesproken smaak! Dit gerecht is een klassieker in de regio van Rome en omstreken.
Ingrediënten
- 4 Kalfoesters ((platgeslagen van 100 gram p.st.))
- 20ml Olijfolie
- 50g Biologische Roomboter
- 125g Bloem
- 3 tenen Knoflook
- 400ml Marsala wijn
- 250ml Runderbuilllon
Instructies
Stap 1 | Vermeng de bloem met zout en peper. | |
Stap 2 | Dep de kalfsoesters droog en bebloem ze heel licht. Verhit de olijfolie en boter in een koekenpan en fruit de knoflook tot licht gekleurd. Mag niet bruin worden!! | |
Stap 3 | Doe dan de kalfsoesters in de pan en bak op hoog vuur tot ze aan alle kanten mooi goudbruin zijn. | |
Stap 4 | Blus af met de Marsala en runderbouillon of water. | |
Stap 5 | Haal vervolgens het vlees uit de pan en houd het warm. Laat de saus verder inkoken tot een fluweel jus. | |
Stap 6 | Dien het vlees op met de saus. |