Italiaanse Kok

Cursus Italiaans en Italiaanse Kook Workshops

  • E-mailadres
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter
  • HOME
  • Cursus Italiaans
    • Cursus Italiaans voor Beginners (1ste jaar, niveau A0)
    • Cursus Italiaans voor Bijna Gevorderden (2de jaar, niveau A0-A1)
    • Cursus Italiaans voor Gevorderden (3de jaar – A1)
    • Cursus Italiaans Voor Bijna Experts (4de jaar, niveau A1-A2)
    • Cursus Italiaans voor Experts (5de jaar – niveau A2)
    • Cursus Voor Bijna Specialisten (6de jaar – niveau A2-B1)
    • Cursus Italiaans voor Specialisten (7de jaar – niveau B1)
    • Cursus Italiaans voor taal en cultuur (8ste jaar en hoger – niveau B1-B2)
    • Vakantiecursus Italiaans
    • Voorjaars Conversatiecursus Italiaans
    • Privé Lessen Italiaans
    • Cursus Nederlands voor Italiaanstaligen – Corso di Olandese per Italiani
  • Inschrijven?
  • Italiaanse Catering
  • Recepten
    • Italiaanse Ontbijtgerechten
    • Antipasti
    • Italiaanse Voorgerechten
    • Italiaanse Hoofdgerechten
    • Italiaanse Bijgerechten
    • Italiaanse Nagerechten
    • Recepten via Twitter
  • Nieuws
  • Contact
    • Privacybeleid
    • Algemene Voorwaarden
  • Reacties
Je bent hier: Home / Recepten / Pasta met citroen

Pasta met citroen

9 april 2014 10:09 door

Pasta met citroen

Print recept
Porties 4
Bereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Maaltijdtype Vooraf
Aanbevolen Warm serveren
Deze pasta met citroen is een aanrader als “antipasto” maar ook als lunch gerecht. Veel van onze klanten bestempelen de pasta met citroen inmiddels als hun favoriete recept. Jij ook?

Ingrediënten

  • 100g Boter
  • 400g Pasta (bij voorbaat het merk Garofalo)
  • 100ml Kookroom
  • 100g Parmezaan
  • 2 Schil Citroenen (schil en sap van biologische citroenen)
  • 1 mespunt Peper
  • 1 mespunt Nootmuskaat
  • 1 eetlepel Peterselie (fijngehakt)

Instructies

Stap 1 Laat de boter smelten met de schil van de citroen en laat het vervolgens 10 minuten rusten.
Stap 2 Kook de pasta met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet vervolgens de gesmolten boter op een laag vuur en voeg beetje bij beetje de parmezaan terwijl je de boter met een lepel roert.
Stap 3 Op moment dat de pasta bijna klaar is voeg nog de sap van de citroen, de room, peper en nootmuskaat aan de boter-kaas saus nog.
Stap 4 De pasta afgieten en garneren met de saus.
Stap 5 Als final touch de peterselie over de pasta strooien.
Stap 6 Snel opdienen!

Notitie

Vooral in de zomer is de pasta met citroen een verfrissend voorgerecht voor een gerecht met vis.

Cursus Italiaans en Italiaanse Kookles?

Mijn naam is Ylenia Borsato. Ik ben in Italië geboren en woon met veel plezier vanaf 1997 in Nederland. Ik ben actief als docente Italiaans in Heiloo en omgeving.

Bent u van plan bent om de Italiaanse taal te leren of eens het Italiaanse eten van dichtbij mee te maken, wil ik u uitnodigen om eens een kijkje te nemen naar de cursussen en Italiaanse kookworkshops die ik bied.

Klik hier voor meer informatie...

Mijn Doel!

Mijn doel is u te begeleiden van het beginstadium tot het vloeiend spreken van de taal. Ik maak gebruik van een vertrouwde, erkende methode om de Italiaanse taal te leren.

Klik hier voor meer informatie...

© 2021 · Geproduceerd en geoptimaliseerd door Image2day.com