Pasta met citroen
Porties | 4 |
Bereidingstijd | 15 minuten |
Kooktijd | 10 minuten |
Totale tijd | 25 minuten |
Maaltijdtype | Vooraf |
Aanbevolen | Warm serveren |
Deze pasta met citroen is een aanrader als “antipasto” maar ook als lunch gerecht. Veel van onze klanten bestempelen de pasta met citroen inmiddels als hun favoriete recept. Jij ook?
Ingrediënten
- 100g Boter
- 400g Pasta (bij voorbaat het merk Garofalo)
- 100ml Kookroom
- 100g Parmezaan
- 2 Schil Citroenen (schil en sap van biologische citroenen)
- 1 mespunt Peper
- 1 mespunt Nootmuskaat
- 1 eetlepel Peterselie (fijngehakt)
Instructies
Stap 1 | Laat de boter smelten met de schil van de citroen en laat het vervolgens 10 minuten rusten. | |
Stap 2 | Kook de pasta met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet vervolgens de gesmolten boter op een laag vuur en voeg beetje bij beetje de parmezaan terwijl je de boter met een lepel roert. | |
Stap 3 | Op moment dat de pasta bijna klaar is voeg nog de sap van de citroen, de room, peper en nootmuskaat aan de boter-kaas saus nog. | |
Stap 4 | De pasta afgieten en garneren met de saus. | |
Stap 5 | Als final touch de peterselie over de pasta strooien. | |
Stap 6 | Snel opdienen! |
Notitie
Vooral in de zomer is de pasta met citroen een verfrissend voorgerecht voor een gerecht met vis.