Italiaanse Kok

Cursus Italiaans en Italiaanse Kook Workshops

  • Email
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter
  • HOME
  • Cursus Italiaans
    • Cursus Italiaans voor Beginners (1ste jaar, niveau A0)
    • Cursus Italiaans voor Bijna Gevorderden (2de jaar, niveau A0-A1)
    • Cursus Italiaans voor Gevorderden (3de jaar – A1-A2)
    • Cursus voor specialisten (4de jaar – niveau A2)
    • Cursus Italiaans voor Experts (5de jaar – niveau B1)
    • Cursus Italiaans voor Gevorderde Experts (6de jaar – niveau B1/B2)
    • Cursus Italiaans voor taal en cultuur (7de jaar en hoger – niveau B2)
    • Vakantiecursus Italiaans
    • Voorjaars Conversatiecursus Italiaans
    • Privé Lessen Italiaans
    • Cursus Nederlands voor Italiaanstaligen – Corso di Olandese per Italiani
  • Inschrijven?
  • Italiaanse Catering
  • Recepten
    • Italiaanse Ontbijtgerechten
    • Antipasti
    • Italiaanse Voorgerechten
    • Italiaanse Hoofdgerechten
    • Italiaanse Bijgerechten
    • Italiaanse Nagerechten
    • Recepten via Twitter
  • Nieuws
  • Contact
    • Privacybeleid
    • Algemene Voorwaarden
  • Reacties
Je bent hier: Home / Recepten / Rapunzel’s romige hazelnoot / pastinaak soep

Rapunzel’s romige hazelnoot / pastinaak soep

28 januari 2015 13:29 door

Rapunzel’s romige hazelnoot / pastinaak soep

Print recept
Porties 4
Bereidingstijd 45 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale tijd 1 uren, 15 minuten
Allergie Melk, Noten
Dieetrichtlijnen Vegetarisch
Maaltijdtype Soep
Aanbevolen Fijnproeven, Kindvriendelijk, Warm serveren
Rapunzel's romige hazelnoot / pastinaak soep is niet alleen smaakvol, maar ook gezond en uitermate geschikt als voorafje bij een winters gerecht.

Ingrediënten

  • 500g Pastinaak
  • 1 Medium Aardappel
  • 1 stuk Prei
  • 120g Hazelnoten
  • 1 Deciliter Verse Room
  • 16 Stuk Shitake
  • 1 handvol Peterselie (Gehakt)
  • 1 teen Knoflook
  • 20g Roomboter
  • 1 eetlepel Hezelnoot olie (Liefst Geroosterde)
  • 1 snuf Zout (Naar Smaak)

Instructies

Stap 1 Plaats de hazelnoten in een ovenschaal in de voorverwarmde oven (200°) voor circa 5-6 minuten totdat de schilletjes bruin zijn en beginnen te ontvellen. Haal uit de oven en haal de schilletjes van de hazelnoten af.
Stap 2 Laat in de pan de boter smelten. Voeg de fijngesneden prei toe en laat deze 5 minuten op laag vuur smoren. Voeg daarna de pastinaak en aardappel toe (fijngesneden). Laat voor 2 minuten samen smoren. Voeg nu 100 gram hazelnoten toe. Voeg hierna wat water toe (1 duim boven de inhoud van de pan). Breng het aan de kook en laat het op een zacht vuur voor nog eens 20 minuten koken.
Stap 3 Pureer het geheel met een staafmixer. Voeg hierna de verso room toe en laat het vuur op een lage / medium stand staan.
Stap 4 Snijdt de shitake's in grove stukjes en bak ze in een koekenpan samen met wat hazelnoot olie, knoflook en peterselie.
Stap 5 Schenk de soep in 4 kommen, voeg de shitake's toe met een paar druppels hazelnoot olie en wat gehakte hazelnoten.

Cursus Italiaans en Italiaanse Kookles?

Mijn naam is Ylenia Borsato. Ik ben in Italië geboren en woon met veel plezier vanaf 1997 in Nederland. Ik ben actief als docente Italiaans in Heiloo en omgeving.

Bent u van plan bent om de Italiaanse taal te leren of eens het Italiaanse eten van dichtbij mee te maken, wil ik u uitnodigen om eens een kijkje te nemen naar de cursussen en Italiaanse kookworkshops die ik bied.

Klik hier voor meer informatie...

Mijn Doel!

Mijn doel is u te begeleiden van het beginstadium tot het vloeiend spreken van de taal. Ik maak gebruik van een vertrouwde, erkende methode om de Italiaanse taal te leren.

Klik hier voor meer informatie...

© 2019 · Geproduceerd en geoptimaliseerd door Image2day.com