Romeinse aardappelpuree
Porties | 4 |
Bereidingstijd | 15 minuten |
Kooktijd | 45 minuten |
Totale tijd | 1 uur |
Allergie | Melk |
Maaltijdtype | Bijgerecht |
Aanbevolen | Warm serveren |
Door auteur | Marjon Lorenzetti |
Deze Romeinse aardappelpuree met gesmolten mozzarella, melk, knoflook en olijfolie is een recept van oma Lorenzetti uit Rome. En is inmiddels een favoriet in onze hele familie. Aardappelpuree hoeft niet saai te zijn en zeker niet als het recept uit Rome komt 😉
Ingrediënten
- 2.5kg Aardappelen (Kruimig)
- 6 tenen Knoflook
- 2 bollen Mozzarella
- 0.50l Melk (Volle)
- 100ml Olijfolie (Extra Vergine)
Instructies
Stap 1 | Laat de aardappelen ongeveer 20 minuten koken totdat ze beetgaar zijn. | |
Stap 2 | Laat even in de pan droog worden. Stamp de aardappelen fijn en voeg de melk en olijfolie toe totdat er een romige homogene massa ontstaat. | |
Stap 3 | Plaats alles in een ruime braadslee. Duw vervolgens voorzichtig de mozzarella stukjes en de knoflooktenen (heel) in de puree. | |
Stap 4 | Plaatst de braadslee vervolgens in een voorverwarmde oven (180 graden) totdat er een mooi bruin korstje op zit! |