Italiaanse Kok

Cursus Italiaans en Italiaanse Kook Workshops

  • E-mailadres
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter
  • HOME
  • Cursus Italiaans
    • Cursus Italiaans voor Beginners (1ste jaar, niveau A0)
    • Cursus Italiaans voor Bijna Gevorderden (2de jaar, niveau A0-A1)
    • Cursus Italiaans voor Gevorderden (3de jaar – A1)
    • Cursus Italiaans Voor Bijna Experts (4de jaar, niveau A1-A2)
    • Cursus Italiaans voor Experts (5de jaar – niveau A2)
    • Cursus Voor Bijna Specialisten (6de jaar – niveau A2-B1)
    • Cursus Italiaans voor Specialisten (7de jaar – niveau B1)
    • Cursus Italiaans voor taal en cultuur (8ste jaar en hoger – niveau B1-B2)
    • Vakantiecursus Italiaans
    • Voorjaars Conversatiecursus Italiaans
    • Privé Lessen Italiaans
    • Cursus Nederlands voor Italiaanstaligen – Corso di Olandese per Italiani
  • Inschrijven?
  • Italiaanse Catering
  • Nieuws
  • Contact
    • Privacybeleid
    • Algemene Voorwaarden
  • Reacties
Je bent hier: Home / Recepten / Romeinse aardappelpuree

Romeinse aardappelpuree

9 april 2014 12:02 door

Romeinse aardappelpuree

Print recept
Porties 4
Bereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur
Allergie Melk
Maaltijdtype Bijgerecht
Aanbevolen Warm serveren
Door auteur Marjon Lorenzetti
Deze Romeinse aardappelpuree met gesmolten mozzarella, melk, knoflook en olijfolie is een recept van oma Lorenzetti uit Rome. En is inmiddels een favoriet in onze hele familie. Aardappelpuree hoeft niet saai te zijn en zeker niet als het recept uit Rome komt 😉

Ingrediënten

  • 2.5kg Aardappelen (Kruimig)
  • 6 tenen Knoflook
  • 2 bollen Mozzarella
  • 0.50l Melk (Volle)
  • 100ml Olijfolie (Extra Vergine)

Instructies

Stap 1 Laat de aardappelen ongeveer 20 minuten koken totdat ze beetgaar zijn.
Stap 2 Laat even in de pan droog worden. Stamp de aardappelen fijn en voeg de melk en olijfolie toe totdat er een romige homogene massa ontstaat.
Stap 3 Plaats alles in een ruime braadslee. Duw vervolgens voorzichtig de mozzarella stukjes en de knoflooktenen (heel) in de puree.
Stap 4 Plaatst de braadslee vervolgens in een voorverwarmde oven (180 graden) totdat er een mooi bruin korstje op zit!

Cursus Italiaans en Italiaanse Kookles?

Mijn naam is Ylenia Borsato. Ik ben in Italië geboren en woon met veel plezier vanaf 1997 in Nederland. Ik ben actief als docente Italiaans in Heiloo en omgeving.

Bent u van plan bent om de Italiaanse taal te leren of eens het Italiaanse eten van dichtbij mee te maken, wil ik u uitnodigen om eens een kijkje te nemen naar de cursussen en Italiaanse kookworkshops die ik bied.

Klik hier voor meer informatie...

Mijn Doel!

Mijn doel is u te begeleiden van het beginstadium tot het vloeiend spreken van de taal. Ik maak gebruik van een vertrouwde, erkende methode om de Italiaanse taal te leren.

Klik hier voor meer informatie...

© 2022 · Geproduceerd en geoptimaliseerd door Image2day.com

Posting....