Romige tomaat truffel saus
Porties | 4 |
Bereidingstijd | 25 minuten |
Kooktijd | 15 minuten |
Totale tijd | 40 minuten |
Allergie | Tarwe |
Dieetrichtlijnen | Vegetarisch |
Maaltijdtype | Vooraf |
Aanbevolen | Warm serveren |
Regio/Streek | Italiaans |
Deze Romige tomaat truffel saus is licht verteerbaar en gezond doordat er geen room wordt gebruikt maar kookvocht!
Ingrediënten
- 40 stukken cherry tomaatjes (fijngehakt)
- 2 theelepels zomertruffel tapenade ((minimaal 85% truffel) van goede kwaliteit)
- 2 eetlepels roomboter (liefs biologisch)
- 2 eetlepels Olijfolie (eerste persing (EVO Extra Vergine Oliva))
- 320g Tagliatelle ((of andere pasta))
- 1 glas Kookvocht
- 1 snuf zout & peper (naar smaak)
Instructies
Stap 1 | Doe de boter en olijfolie in een pan en laat op een zacht vuur smelten. | |
Stap 2 | Voeg de fijngesneden cherry tomaatjes bij de olie en boter en laat het geheel 10 minuten achtjes garen zonder deksel! | |
Stap 3 | Voeg de pasta (liefst met 3/4 van de kooktijd) toe aan de saus en laat samen met wat 1 kop kookvocht verder garen totdat de pasta beetgaar is, en voeg op het laatste de 2 theelepels truffel tapenade toe en roer het geheel nog 1 maal goed door voordat u het gaat serveren 😉 | |
Stap 4 | Mocht de pasta in de tussentijd iets te droog zijn geworden voegt u nog wat kookvocht toe! |
Notitie
Deze Romige tomaat truffel saus is licht verteerbaar en gezond doordat er geen room wordt gebruikt maar kookvocht!