Italiaanse Kok

Cursus Italiaans en Italiaanse Kook Workshops

  • E-mailadres
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter
  • HOME
  • Cursus Italiaans
    • Cursus Italiaans voor Beginners (1ste jaar, niveau A0)
    • Cursus Italiaans voor Bijna Gevorderden (2de jaar, niveau A0-A1)
    • Cursus Italiaans voor Gevorderden (3de jaar – A1)
    • Cursus Italiaans Voor Bijna Experts (4de jaar, niveau A1-A2)
    • Cursus Italiaans voor Experts (5de jaar – niveau A2)
    • Cursus Voor Bijna Specialisten (6de jaar – niveau A2-B1)
    • Cursus Italiaans voor Specialisten (7de jaar – niveau B1)
    • Cursus Italiaans voor taal en cultuur (8ste jaar en hoger – niveau B1-B2)
    • Vakantiecursus Italiaans
    • Voorjaars Conversatiecursus Italiaans
    • Privé Lessen Italiaans
    • Cursus Nederlands voor Italiaanstaligen – Corso di Olandese per Italiani
  • Inschrijven?
  • Italiaanse Catering
  • Nieuws
  • Contact
    • Privacybeleid
    • Algemene Voorwaarden
  • Reacties
Je bent hier: Home / Recepten / Romige tomaat truffel saus

Romige tomaat truffel saus

13 juni 2016 15:11 door

Romige tomaat truffel saus

Print recept
Porties 4
Bereidingstijd 25 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 40 minuten
Allergie Tarwe
Dieetrichtlijnen Vegetarisch
Maaltijdtype Vooraf
Aanbevolen Warm serveren
Regio/Streek Italiaans
Deze Romige tomaat truffel saus is licht verteerbaar en gezond doordat er geen room wordt gebruikt maar kookvocht!

Ingrediënten

  • 40 stukken cherry tomaatjes (fijngehakt)
  • 2 theelepels zomertruffel tapenade ((minimaal 85% truffel) van goede kwaliteit)
  • 2 eetlepels roomboter (liefs biologisch)
  • 2 eetlepels Olijfolie (eerste persing (EVO Extra Vergine Oliva))
  • 320g Tagliatelle ((of andere pasta))
  • 1 glas Kookvocht
  • 1 snuf zout & peper (naar smaak)

Instructies

Stap 1 Doe de boter en olijfolie in een pan en laat op een zacht vuur smelten.
Stap 2 Voeg de fijngesneden cherry tomaatjes bij de olie en boter en laat het geheel 10 minuten achtjes garen zonder deksel!
Stap 3 Voeg de pasta (liefst met 3/4 van de kooktijd) toe aan de saus en laat samen met wat 1 kop kookvocht verder garen totdat de pasta beetgaar is, en voeg op het laatste de 2 theelepels truffel tapenade toe en roer het geheel nog 1 maal goed door voordat u het gaat serveren 😉
Stap 4 Mocht de pasta in de tussentijd iets te droog zijn geworden voegt u nog wat kookvocht toe!

Notitie

Deze Romige tomaat truffel saus is licht verteerbaar en gezond doordat er geen room wordt gebruikt maar kookvocht!

Cursus Italiaans en Italiaanse Kookles?

Mijn naam is Ylenia Borsato. Ik ben in Italië geboren en woon met veel plezier vanaf 1997 in Nederland. Ik ben actief als docente Italiaans in Heiloo en omgeving.

Bent u van plan bent om de Italiaanse taal te leren of eens het Italiaanse eten van dichtbij mee te maken, wil ik u uitnodigen om eens een kijkje te nemen naar de cursussen en Italiaanse kookworkshops die ik bied.

Klik hier voor meer informatie...

Mijn Doel!

Mijn doel is u te begeleiden van het beginstadium tot het vloeiend spreken van de taal. Ik maak gebruik van een vertrouwde, erkende methode om de Italiaanse taal te leren.

Klik hier voor meer informatie...

© 2022 · Geproduceerd en geoptimaliseerd door Image2day.com

Posting....