Italiaanse Kok

Cursus Italiaans en Italiaanse Kook Workshops

  • E-mailadres
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter
  • HOME
  • Cursus Italiaans
    • Cursus Italiaans voor Beginners (1ste jaar, niveau A0)
    • Cursus Italiaans voor Bijna Gevorderden (2de jaar, niveau A0-A1)
    • Cursus Italiaans voor Gevorderden (3de jaar – A1)
    • Cursus Italiaans Voor Bijna Experts (4de jaar, niveau A1-A2)
    • Cursus Italiaans voor Experts (5de jaar – niveau A2)
    • Cursus Voor Bijna Specialisten (6de jaar – niveau A2-B1)
    • Cursus Italiaans voor Specialisten (7de jaar – niveau B1)
    • Cursus Italiaans voor taal en cultuur (8ste jaar en hoger – niveau B1-B2)
    • Vakantiecursus Italiaans
    • Voorjaars Conversatiecursus Italiaans
    • Privé Lessen Italiaans
    • Cursus Nederlands voor Italiaanstaligen – Corso di Olandese per Italiani
  • Inschrijven?
  • Italiaanse Catering
  • Nieuws
  • Contact
    • Privacybeleid
    • Algemene Voorwaarden
  • Reacties
Je bent hier: Home / Recepten / Tiramisù met aardbeien en limoncello

Tiramisù met aardbeien en limoncello

2 september 2014 21:34 door

Tiramisù met aardbeien en limoncello

Print recept
Porties 6
Bereidingstijd 40 minuten
Kooktijd 40 minuten
Totale tijd 1 uren, 20 minuten
Allergie Ei, Melk, Tarwe
Maaltijdtype Dessert
Aanbevolen Koud serveren
Tiramisù met aardbeien en limoncello is een heerlijk fris zomers alternatief voor de traditionele Tiramisù met koffie en cacao. Probeer het eens, het zal je verrassen. Wij maken het in de zomer vaak in onze Italiaanse Kookworkshops 😉

Ingrediënten

  • 4 eetlepels Limoncello likeur
  • 250g Mascarpone
  • 3 Eieren
  • bv. 1Poedersuiker
  • 1 Citroen (schil en sap)
  • 250g Aardbeien
  • 3 eetlepels Suiker
  • bv. 1Lange vingers
  • 6 Kommetjes
  • bv. 1Muntblaadjes (decoratief)

Instructies

Stap 1 Bereid eerst de mascarpone crème. Scheid eiwit en eidooiers. Mix de eidooiers met de suiker, voeg de Limoncello toe en als laatste de mascarpone.
Stap 2 Blijf vermengen tot een gladde crème en zet deze in de koelkast.
Stap 3 Was de aardbeien, verwijder de groene blaadjes, snijd ze in stukjes, bewaar er een paar als decoratie, en voeg vervolgens poedersuiker, het geraspte schil en het sap van een citroen naar smaak. Laat de aardbeien verder weken.
Stap 4 In de tussentijd, bereid het vocht om de lange vingers te weken door een beetje Limoncello te mengen met citroensap en een beetje water (mogelijk een beetje suiker naar smaak).
Stap 5 Ga de lange vingers in het vocht weken en leg ze op de bodem van de kommetjes. Bedek ze in laagjes met de mascarpone crème en de aardbeien. Het laatste laagje moet van crème zijn. Versier de kommetjes met een halve aardbei en muntblaadjes.
Stap 6 Leg de kommetjes weer in de koelkast zodat het geheel compact wordt.
Stap 7 Een geweldige afsluiter van een smaakvol diner!

Cursus Italiaans en Italiaanse Kookles?

Mijn naam is Ylenia Borsato. Ik ben in Italië geboren en woon met veel plezier vanaf 1997 in Nederland. Ik ben actief als docente Italiaans in Heiloo en omgeving.

Bent u van plan bent om de Italiaanse taal te leren of eens het Italiaanse eten van dichtbij mee te maken, wil ik u uitnodigen om eens een kijkje te nemen naar de cursussen en Italiaanse kookworkshops die ik bied.

Klik hier voor meer informatie...

Mijn Doel!

Mijn doel is u te begeleiden van het beginstadium tot het vloeiend spreken van de taal. Ik maak gebruik van een vertrouwde, erkende methode om de Italiaanse taal te leren.

Klik hier voor meer informatie...

© 2022 · Geproduceerd en geoptimaliseerd door Image2day.com

Posting....