Italiaanse Kok

Cursus Italiaans en Italiaanse Kook Workshops

  • E-mailadres
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter
  • HOME
  • Cursus Italiaans
    • Cursus Italiaans voor Beginners (1ste jaar, niveau A0)
    • Cursus Italiaans voor Bijna Gevorderden (2de jaar, niveau A0-A1)
    • Cursus Italiaans voor Gevorderden (3de jaar – A1)
    • Cursus Italiaans Voor Bijna Experts (4de jaar, niveau A1-A2)
    • Cursus Italiaans voor Experts (5de jaar – niveau A2)
    • Cursus Voor Bijna Specialisten (6de jaar – niveau A2-B1)
    • Cursus Italiaans voor Specialisten (7de jaar – niveau B1)
    • Cursus Italiaans voor taal en cultuur (8ste jaar en hoger – niveau B1-B2)
    • Vakantiecursus Italiaans
    • Voorjaars Conversatiecursus Italiaans
    • Privé Lessen Italiaans
    • Cursus Nederlands voor Italiaanstaligen – Corso di Olandese per Italiani
  • Inschrijven?
  • Italiaanse Catering
  • Recepten
    • Italiaanse Ontbijtgerechten
    • Antipasti
    • Italiaanse Voorgerechten
    • Italiaanse Hoofdgerechten
    • Italiaanse Bijgerechten
    • Italiaanse Nagerechten
    • Recepten via Twitter
  • Nieuws
  • Contact
    • Privacybeleid
    • Algemene Voorwaarden
  • Reacties
Je bent hier: Home / Recepten / Zelfgemaakte verse pasta

Zelfgemaakte verse pasta

19 januari 2015 20:05 door

Zelfgemaakte verse pasta

Print recept
Porties 8
Bereidingstijd 1 uur, 30 minuten
Kooktijd 5 minuten
Totale tijd 1 uur, 35 minuten
Allergie Ei, Tarwe
Maaltijdtype Vooraf
Aanbevolen Warm serveren
Regio/Streek Italiaans
Zelfgemaakte verse pasta maken is in Italië is bijna een must als je vrienden over de vloer krijgt. Het is eenvoudig, snel, vers en bovendien snel gemaakt. Ook is het goedkoper dan de zogenaamde "zelfgemaakte verse pasta" die je in de winkel koopt!

Ingrediënten

  • 800g Bloem (liefst 1/2 patentbloem en 1/2 semolina rimacinata)
  • 8 Eieren
  • 1 snuf Zout
  • 1 eetlepel Olijfolie

Instructies

Stap 1 Maak een bergje van de bloem en het zout, maak een kuiltje in het midden en breek daarin de eieren. Voeg ook de olijfolie erbij.
Stap 2 Begin vanuit het midden steeds een beetje bloem erdoor te mengen, net zo lang tot alle bloem is opgenomen. Kneed tot het een soepel deeg is geworden.
Stap 3 Wikkel het pasta deeg in huishoudfolie en laat het ongeveer een uurtje rusten. Verdeel het daarna in kleinere deegballen.
Stap 4 Bewerk elk deegbal met de pastamachine tot het dunste stand en maak er daarna tagliatelle van.

Cursus Italiaans en Italiaanse Kookles?

Mijn naam is Ylenia Borsato. Ik ben in Italië geboren en woon met veel plezier vanaf 1997 in Nederland. Ik ben actief als docente Italiaans in Heiloo en omgeving.

Bent u van plan bent om de Italiaanse taal te leren of eens het Italiaanse eten van dichtbij mee te maken, wil ik u uitnodigen om eens een kijkje te nemen naar de cursussen en Italiaanse kookworkshops die ik bied.

Klik hier voor meer informatie...

Mijn Doel!

Mijn doel is u te begeleiden van het beginstadium tot het vloeiend spreken van de taal. Ik maak gebruik van een vertrouwde, erkende methode om de Italiaanse taal te leren.

Klik hier voor meer informatie...

© 2021 · Geproduceerd en geoptimaliseerd door Image2day.com