Witte ragù saus
Porties | 4 |
Bereidingstijd | 1 uur |
Kooktijd | 30 minuten |
Totale tijd | 1 uur, 30 minuten |
Allergie | Tarwe |
Maaltijdtype | Hoofdmaaltijd |
Aanbevolen | Warm serveren |
Deze overheerlijke witte ragù saus is een verrassende variatie op de welbekende Bolognese saus. De witte ragù bestaat voornamelijk uit biologisch kippenvlees, kruiden en witte wijn.
Ingrediënten
- 400g Kippendij (BIOLOGISCH!)
- 1 Grote Ui
- 2 stengels Bleekselderij
- 1 Middelgrote Ui
- 6 eetlepels Olijfolie (Extra Vergine)
- 1 teen Knoflook (Gepeld, heel)
- 2 Takjes Tijm
- 1 Glas Witte droge wijn
- 1 handvol Peterselie (vers gehakt)
- 1 snuf Zout en Peper (Naar smaak)
Instructies
Stap 1 | Fruit de ui, wortel, bleekselderij, knoflook in een dun laagje olijfolie voor circa 15 minuten op de laagste stand op uw gasfornuis. | |
Stap 2 | Zet het vuur op de allerhoogste stand. Voeg de tijm en witte wijn toe en wacht circa 2 a 3 minuten totdat de wijn is verdampt. | |
Stap 3 | Zet het vuur weer op de allerlaagste stand. Voeg 1 kop kip bouillon toe aan het geheel. Zet het vuur weer op de laagste stand, doe de deksel op de pan en laat alles 30 minuten indikken. | |
Stap 4 | Kook ondertussen de pasta al dente klaar. Voeg de saus toe tezamen met de verse peterselie. |