Italiaanse Kok

Cursus Italiaans en Italiaanse Kook Workshops

  • E-mailadres
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter
  • HOME
  • Cursus Italiaans
    • Cursus Italiaans voor Beginners (1ste jaar, niveau A0)
    • Cursus Italiaans voor Bijna Gevorderden (2de jaar, niveau A0-A1)
    • Cursus Italiaans voor Gevorderden (3de jaar – A1)
    • Cursus Italiaans Voor Bijna Experts (4de jaar, niveau A1-A2)
    • Cursus Italiaans voor Experts (5de jaar – niveau A2)
    • Cursus Voor Bijna Specialisten (6de jaar – niveau A2-B1)
    • Cursus Italiaans voor Specialisten (7de jaar – niveau B1)
    • Cursus Italiaans voor taal en cultuur (8ste jaar en hoger – niveau B1-B2)
    • Vakantiecursus Italiaans
    • Voorjaars Conversatiecursus Italiaans
    • Privé Lessen Italiaans
    • Cursus Nederlands voor Italiaanstaligen – Corso di Olandese per Italiani
  • Inschrijven?
  • Italiaanse Catering
  • Recepten
    • Italiaanse Ontbijtgerechten
    • Antipasti
    • Italiaanse Voorgerechten
    • Italiaanse Hoofdgerechten
    • Italiaanse Bijgerechten
    • Italiaanse Nagerechten
    • Recepten via Twitter
  • Nieuws
  • Contact
    • Privacybeleid
    • Algemene Voorwaarden
  • Reacties
Je bent hier: Home / Recepten / Zelfgemaakte Granola

Zelfgemaakte Granola

14 januari 2015 09:41 door

Zelfgemaakte Granola

Print recept
Porties 24
Bereidingstijd 45 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale tijd 1 uren, 15 minuten
Allergie Noten, Tarwe
Dieetrichtlijnen Vegetarisch
Maaltijdtype Dessert, Ontbijt
Aanbevolen Vooraf prepareren
Deze zelfgemaakte granola is niet alleen fantastisch wat smaak betreft, het is ook nog eens zeer gezond. De granola is te gebruiken voor bijna alle nagerechten en ontbijt sessies.

Ingrediënten

  • 175g havervlokken
  • 175g boekweitvlokken
  • 250g gehakte gemengde noten (ongezouten en ongebrande)
  • 100g sesamzaad
  • 100g zonnebloempitten
  • 100g kokosrasp
  • 6g kaneel (4 theelepels)
  • 1 mespunt zeezout (liefst versgemalen)
  • 80g kokosolie
  • 90g ahorn siroop

Instructies

Stap 1 Verwarm de oven voor op 175 graden.
Stap 2 Hak de noten met een scherp mes grof, of stamp grof met een vijzel. Eventueel kan je de noten ook in een oude theedoek wikkelen en met een hamer er op meppen 😉
Stap 3 Meng de havervlokken, boekweitvlokken, noten, sesamzaad, zonnebloempitten, kokosrasp, kaneel en zout met elkaar in een grote kom.
Stap 4 Verwarm de kokosolie in een pannetje (op de laagste stand) zodat het vloeibaar is geworden. Meng dan de ahornsiroop erdoor.
Stap 5 Meng de kokosolie/ahornsiroop door de droge ingrediënten. Roer goed door.
Stap 6 Spreid het geheel uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
Stap 7 Zet de bakplaat voor 30 minuten in de oven, maar schep het geheel elke 10 minuten even om.
Stap 8 De granola is klaar als het goud bruin is. Laat het goed afkoelen, dan wordt het lekker knapperig.

Notitie

Wees creatief! Meng met wat gemengd fruit, rauwe cacao, kokos, gedroogd fruit of wat jouw lekker lijkt. Maak er de lekkerste granola van die je je kan bedenken en gebruik het voor over de yoghurt, meng het door je muesli, of als aanvulling voor je toetje en verras je gasten.

TIP: Geef het cadeau aan je beste vrienden verpakt in een weckpot met een mooie strik er om heen. Zet de datum er op wanner je het gemaakt hebt 😉

Cursus Italiaans en Italiaanse Kookles?

Mijn naam is Ylenia Borsato. Ik ben in Italië geboren en woon met veel plezier vanaf 1997 in Nederland. Ik ben actief als docente Italiaans in Heiloo en omgeving.

Bent u van plan bent om de Italiaanse taal te leren of eens het Italiaanse eten van dichtbij mee te maken, wil ik u uitnodigen om eens een kijkje te nemen naar de cursussen en Italiaanse kookworkshops die ik bied.

Klik hier voor meer informatie...

Mijn Doel!

Mijn doel is u te begeleiden van het beginstadium tot het vloeiend spreken van de taal. Ik maak gebruik van een vertrouwde, erkende methode om de Italiaanse taal te leren.

Klik hier voor meer informatie...

© 2021 · Geproduceerd en geoptimaliseerd door Image2day.com