Zelfgemaakte Granola
Porties | 24 |
Bereidingstijd | 45 minuten |
Kooktijd | 30 minuten |
Totale tijd | 1 uren, 15 minuten |
Allergie | Noten, Tarwe |
Dieetrichtlijnen | Vegetarisch |
Maaltijdtype | Dessert, Ontbijt |
Aanbevolen | Vooraf prepareren |
Deze zelfgemaakte granola is niet alleen fantastisch wat smaak betreft, het is ook nog eens zeer gezond. De granola is te gebruiken voor bijna alle nagerechten en ontbijt sessies.
Ingrediënten
- 175g havervlokken
- 175g boekweitvlokken
- 250g gehakte gemengde noten (ongezouten en ongebrande)
- 100g sesamzaad
- 100g zonnebloempitten
- 100g kokosrasp
- 6g kaneel (4 theelepels)
- 1 mespunt zeezout (liefst versgemalen)
- 80g kokosolie
- 90g ahorn siroop
Instructies
Stap 1 | Verwarm de oven voor op 175 graden. | |
Stap 2 | Hak de noten met een scherp mes grof, of stamp grof met een vijzel. Eventueel kan je de noten ook in een oude theedoek wikkelen en met een hamer er op meppen 😉 | |
Stap 3 | Meng de havervlokken, boekweitvlokken, noten, sesamzaad, zonnebloempitten, kokosrasp, kaneel en zout met elkaar in een grote kom. | |
Stap 4 | Verwarm de kokosolie in een pannetje (op de laagste stand) zodat het vloeibaar is geworden. Meng dan de ahornsiroop erdoor. | |
Stap 5 | Meng de kokosolie/ahornsiroop door de droge ingrediënten. Roer goed door. | |
Stap 6 | Spreid het geheel uit op een met bakpapier beklede bakplaat. | |
Stap 7 | Zet de bakplaat voor 30 minuten in de oven, maar schep het geheel elke 10 minuten even om. | |
Stap 8 | De granola is klaar als het goud bruin is. Laat het goed afkoelen, dan wordt het lekker knapperig. |
Notitie
Wees creatief! Meng met wat gemengd fruit, rauwe cacao, kokos, gedroogd fruit of wat jouw lekker lijkt. Maak er de lekkerste granola van die je je kan bedenken en gebruik het voor over de yoghurt, meng het door je muesli, of als aanvulling voor je toetje en verras je gasten.
TIP: Geef het cadeau aan je beste vrienden verpakt in een weckpot met een mooie strik er om heen. Zet de datum er op wanner je het gemaakt hebt 😉