Tiramisù met aardbeien en limoncello is een heerlijk fris zomers alternatief voor de traditionele Tiramisù met koffie en cacao. Probeer het eens, het zal je verrassen. Wij maken het in de zomer vaak in onze Italiaanse Kookworkshops 😉
Tiramisù met aardbeien en limoncello
Porties | 6 |
Bereidingstijd | 40 minuten |
Kooktijd | 40 minuten |
Totale tijd | 1 uren, 20 minuten |
Allergie | Ei, Melk, Tarwe |
Maaltijdtype | Dessert |
Aanbevolen | Koud serveren |
Tiramisù met aardbeien en limoncello is een heerlijk fris zomers alternatief voor de traditionele Tiramisù met koffie en cacao. Probeer het eens, het zal je verrassen. Wij maken het in de zomer vaak in onze Italiaanse Kookworkshops 😉
Ingrediënten
- 4 eetlepels Limoncello likeur
- 250g Mascarpone
- 3 Eieren
- bv. 1Poedersuiker
- 1 Citroen (schil en sap)
- 250g Aardbeien
- 3 eetlepels Suiker
- bv. 1Lange vingers
- 6 Kommetjes
- bv. 1Muntblaadjes (decoratief)
Instructies
Stap 1 | Bereid eerst de mascarpone crème. Scheid eiwit en eidooiers. Mix de eidooiers met de suiker, voeg de Limoncello toe en als laatste de mascarpone. | |
Stap 2 | Blijf vermengen tot een gladde crème en zet deze in de koelkast. | |
Stap 3 | Was de aardbeien, verwijder de groene blaadjes, snijd ze in stukjes, bewaar er een paar als decoratie, en voeg vervolgens poedersuiker, het geraspte schil en het sap van een citroen naar smaak. Laat de aardbeien verder weken. | |
Stap 4 | In de tussentijd, bereid het vocht om de lange vingers te weken door een beetje Limoncello te mengen met citroensap en een beetje water (mogelijk een beetje suiker naar smaak). | |
Stap 5 | Ga de lange vingers in het vocht weken en leg ze op de bodem van de kommetjes. Bedek ze in laagjes met de mascarpone crème en de aardbeien. Het laatste laagje moet van crème zijn. Versier de kommetjes met een halve aardbei en muntblaadjes. | |
Stap 6 | Leg de kommetjes weer in de koelkast zodat het geheel compact wordt. | |
Stap 7 | Een geweldige afsluiter van een smaakvol diner! |