Deze overheerlijke witte ragù saus is een verrassende variatie op de welbekende Bolognese saus. De witte ragù bestaat voornamelijk uit biologisch kippenvlees, kruiden en witte wijn.
Bekijk ook onderstaande video die als inspiratie diende voor dit overheerlijk recept. De maker van deze video is Gennaro Contaldo, de mentor van Jamie Oliver!
Witte ragù saus
Porties | 4 |
Bereidingstijd | 1 uur |
Kooktijd | 30 minuten |
Totale tijd | 1 uur, 30 minuten |
Allergie | Tarwe |
Maaltijdtype | Hoofdmaaltijd |
Aanbevolen | Warm serveren |
Deze overheerlijke witte ragù saus is een verrassende variatie op de welbekende Bolognese saus. De witte ragù bestaat voornamelijk uit biologisch kippenvlees, kruiden en witte wijn.
Ingrediënten
- 400g Kippendij (BIOLOGISCH!)
- 1 Grote Ui
- 2 stengels Bleekselderij
- 1 Middelgrote Ui
- 6 eetlepels Olijfolie (Extra Vergine)
- 1 teen Knoflook (Gepeld, heel)
- 2 Takjes Tijm
- 1 Glas Witte droge wijn
- 1 handvol Peterselie (vers gehakt)
- 1 snuf Zout en Peper (Naar smaak)
Instructies
Stap 1 | Fruit de ui, wortel, bleekselderij, knoflook in een dun laagje olijfolie voor circa 15 minuten op de laagste stand op uw gasfornuis. | |
Stap 2 | Zet het vuur op de allerhoogste stand. Voeg de tijm en witte wijn toe en wacht circa 2 a 3 minuten totdat de wijn is verdampt. | |
Stap 3 | Zet het vuur weer op de allerlaagste stand. Voeg 1 kop kip bouillon toe aan het geheel. Zet het vuur weer op de laagste stand, doe de deksel op de pan en laat alles 30 minuten indikken. | |
Stap 4 | Kook ondertussen de pasta al dente klaar. Voeg de saus toe tezamen met de verse peterselie. |