Zelfgemaakte verse pasta maken is in Italië is bijna een must als je vrienden over de vloer krijgt. Het is eenvoudig, snel, vers en bovendien snel gemaakt. Ook is het goedkoper dan de zogenaamde “zelfgemaakte verse pasta” die je in de winkel koopt!
Zelfgemaakte verse pasta
Porties | 8 |
Bereidingstijd | 1 uur, 30 minuten |
Kooktijd | 5 minuten |
Totale tijd | 1 uur, 35 minuten |
Allergie | Ei, Tarwe |
Maaltijdtype | Vooraf |
Aanbevolen | Warm serveren |
Regio/Streek | Italiaans |
Zelfgemaakte verse pasta maken is in Italië is bijna een must als je vrienden over de vloer krijgt. Het is eenvoudig, snel, vers en bovendien snel gemaakt. Ook is het goedkoper dan de zogenaamde "zelfgemaakte verse pasta" die je in de winkel koopt!
Ingrediënten
- 800g Bloem (liefst 1/2 patentbloem en 1/2 semolina rimacinata)
- 8 Eieren
- 1 snuf Zout
- 1 eetlepel Olijfolie
Instructies
Stap 1 | Maak een bergje van de bloem en het zout, maak een kuiltje in het midden en breek daarin de eieren. Voeg ook de olijfolie erbij. | |
Stap 2 | Begin vanuit het midden steeds een beetje bloem erdoor te mengen, net zo lang tot alle bloem is opgenomen. Kneed tot het een soepel deeg is geworden. | |
Stap 3 | Wikkel het pasta deeg in huishoudfolie en laat het ongeveer een uurtje rusten. Verdeel het daarna in kleinere deegballen. | |
Stap 4 | Bewerk elk deegbal met de pastamachine tot het dunste stand en maak er daarna tagliatelle van. |